Arkitekturens betydelse

Oavsett var du väljer att bo, hus, bostadsrätt eller hyresrätt, så spelar arktitekturen roll för om du bor i ditt drömhem. För mig som har ett stort intresse för allt som har med hus och hem att göra kan den bästa delen av en semester vara att vandra i olika stadsdelar. Jag vill gärna blanda gamla pittoreska gator med moderna, surrealistiska byggnader som får en att stanna och undra över hur arkitekten fick sina idéer. Ett roligt exempel på ett sådant verk är det dansande huset i Prag. Jag vet dock inte hur lätt det är att inreda rummen i det…

dancing house in Prague

Idag blir det allt vanligare att bygga hus av det slaget. I Sverige har vi så klart egna exempel. Ett av de mest kända är Turning Torso i Malmö. Arkitekturen är en viktig del av kulturen och speglar en tids värderingar. Idag finns möjligheten att välja arkitektur efter egen, personlig smak. Visa mig ditt hus och jag ska säga dig vem du är! Tyvärr har inte alla möjligheten att välja vad som helst, prislappen avgör ofta.

Det allra roligaste kan vara att få bygga sitt eget hus. Om du inte är arkitekt själv bör du i så fall anlita en. Ge en uppdragsbeskrivning där du inte bara utgår från det praktiska utan också från känslan. Den som inte själv är van att designa kommer inte på de roligaste och mest innovativa idéerna, i alla fall inte i de flesta fall. Har du möjlighet att investera i detta är det absolut något att tänka på!

Låt gärna arkitekturen utomhus stämma med inredningen inomhus. Ett modernt hus med innovativa vinklar kan kombineras med moderna möbler med nyskapande design. Möbler kan vara lite säregna som det dansande huset eller Turning Torso. Ibland kanske det inkräktar på bekvämligheten, så besök hellre en butik än beställ online om du är osäker. Små detaljer som kuddar, mattor och lampor kan också förändra ett helt rum. Det är bara att experimentera!

(Visited 196 times, 1 visits today)