Farfars hus väckte något inom mig

Jag och min far träffades häromdagen för att prata med http://www.restate.se/ inför en kommande nyproduktion. Efteråt tog vi en fika och pratade om huset min farfar bodde i. Tänkte att jag skulle dela med mig av den historien till er. När jag var liten brukade pappa och jag åka och hälsa på farfar i Bunkeflostrand som ligger utanför Malmö. Farfars hus var ett gammalt hus som var från 1800-talet. Det hade en rivig utsida som var byggd av sten som var färgat gult och ett rostigt nött, smalt stuprör som var så typiskt för den tiden. Kåken hade rött tegeltak som tycktes falla isär mer och mer varje gång för varje besök vi gjorde. Insidan var dock något helt annat än utsidan. Farfar som var utbildad arkitekt hade designat huset så att man skulle ”kliva in i framtiden” så inredningen var mycket modern. Det var en häftig kontrast som jag kommer så väl ihåg. Jag tror där mitt intresse för bostäder började.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *