Förändra rummets karaktär med golvet.

Visste du att du kan förändra intrycket på ett rum bara genom att ändra golvet?

1 – Ljust eller mörkt golv
Om du vill ha ett rum ljusare bör du använda ljusa tränyanser som reflekterar ljuset bättre. Detta för att rummet ser öppet och större ut. Detta kan förstärkas eller tonas ner beroende på vilken färg du har på väggarna.

Om du väljer ett golv med mörkare nyanser så absorberar det ljuset och gör att rummet ser kompaktare ut. För mer liv i rummet kan du välja att ha ljusa väggfärger och färgglada accessoarer.

Även strukturen på golvet har stor betydelse. Ett rustikt golv med stora färgskillnader skapar ett livligt rum medan en jämnare struktur gör rummet lugnare.

2 – Vågrätt lodrätt eller diagonalt
Du kan enkelt förändra känslan i rummet genom att lägga riktningen på golvet på olika sätt. Lägger du det på tvären skapar du en känsla av bredd.

När golvet läggs med mönsterriktningen längsgående så blir rummet längre och smalare.

Att lägga på diagonalen skapar liv och energi till ett rum. Särskilt bra för fyrkantiga rum som kan vara svåra att ge liv åt.

rum2rum1rum3

3 – Välj mönster
Låt golvet få ta plats i rummet! Ett golv behöver inte bara vara av trä eller vara ljust eller mörkt. Låt det ha mycket färg och form. Passar särskilt bra för dig som tycker om mer avskalad inredningsstil.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *