Inred med blommor och växter

Förutom att blommor och växter skapar en härlig hemtrevnad i ditt hem så är de också bra för din hälsa. De ökar ditt välbefinnande samtidigt som de förbättrar luften i din inomhusmiljö.

Det finns många sätt att använda växter på mer än att bara ha dem stående på fönsterbrädor eller i krukor på golvet.

Växter som klänger och förgrenar sig är ypperliga att använda som ”vägg”. Du kan hänga upp dem i taket och låta dem hänga ner för att skärma av en bit av ett rum. Eller ha dem stående i vackra krukor på golvet och sedan hänga upp ändarna i taket och låta växten växa uppåt istället för att hänga.

växter som vägg

I köket är det väldigt trevligt att ha en massa färska örter och kryddor växande. Perfekt att alltid har färska kryddor tillgängliga samt att de sprider en fräsch doft. Ett tips för kryddor i köket kan vara att plantera dem i gamla konservburkar i olika storlekar som du tagit bort etiketten på. Ställ sedan burkarna på en vacker bricka. På så sätt kan du lätt flytta dem om du behöver och de ger en vacker touch till ditt kök.

kryddor i konservbutk

Ett annat tips kan vara att köpa stänglar av orkidéer i plast eller tyg som du kan sätta i dina krukor i väntan på att dina riktiga orkidéer ska blomma.

Med växter finns det bara möjligheter, så låt din fantasi flöda!

 

(Visited 211 times, 1 visits today)

One Comment on “Inred med blommor och växter

  1. Jag har tur i e5r de5 grannen upple5tit sin oilongsldtt till mig! Pe5 min egna e4r det redan fullt med rabarber, jordgubbar, lavendel, krusbe4r och diverse f6rtkryddor se5 pe5 den ”le5nade” lotten ska jag se5 rf6dbetor, morf6tter, mangold och kanske ska jag ff6rsf6ka mig pe5 ne5gon bf6nsort. Kanske blir det lite tre5ngt pe5 den lilla ple4tten men ve4rt ett ff6rsf6k i alla fall. Se5dden regnade ju mer eller mindre bort ff6rra e5ret och ve4xte sig inte stf6rre e4n dryga decimetern ovan jord. Jag hoppas pe5 mer sol he4r i e5r!Lycka till med odlandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *