Inred med stil

Du som är intresserad av inredning vet att det går att göra mycket även med en begränsad budget. Nyckeln är att i förväg bestämma vilken stil du vill ha i ditt hem. Välj ut några ord som symboliserar den känsla du vill förmedla. Exempel kan vara hemtrevligt, modernt, urbant, mysigt, klassiskt eller bohemiskt. Tänk också igenom vilket övergripande färgtema du vill ha och vilka färger du vill bryta av med för effekt. Färgerna går självklart ofta hand i hand med stilen. Shabby chic kommer till exempel komplett med färgtema. Det kan ändå vara en god idé att bestämma dig för att inte dras med i inspirationen och lämna den stilmall du valt.

Under processen vill de flesta ha inspiration utifrån. Tidningar för hus och hem, inspirationsbloggar eller tv-program om design ger dig nya idéer. Samtidigt kan du se hur du renodlar stilen du är intresserad av. Om du vill ha en färgsprakande och varierad blandning kan det vara ännu viktigare att söka inspiration. Du vill ha en cool känsla och inte ge ett rörigt intryck där någon tycks ha slängt in alla sakerna huller om buller i ett lager. För dig som har en tightare budget är det också extra bra med inspiration. På Malou efter tio kom det för ett tag sedan goda tips på detta som du kan se här nedan.

För dig som är husägare är stilen också något att tänka på om du väljer att bygga ut eller att bygga en gäststuga. Interiör och exteriör kan samspela för en fin helhet. Detaljer som ringklockan, målade dörrar eller stilen på brevlådan är andra småsaker du kan fundera på att förändra för att komplettera din stil. Nyckeln för en lyckad inredning är som tidigare nämnts ett helhetstänk!

(Visited 56 times, 1 visits today)