Lägenheten som drömhem

De flesta av oss har ett drömhem, en tanke om hur vi skulle bo om vi hade obegränsat med resurser. Tyvärr är det sällan fallet, men vi kan komma mycket nära med lite knep och knåp. Du som liksom jag är intresserad av hus och hem, arkitektur och inredning, är säkert beredd att lägga en hel del tid och mycket av dina resurser på det här. Då har du goda möjligheter att komma nära, om än inte hela vägen, till ditt absoluta drömhem.

De flesta av oss får börja i en lägenhet. För en del är faktiskt just lägenheten det bästa boendet. Under ett par år, eller kanske till och med hela livet, vill de att storstadspulsen ska genomsyra boendet. Andra vill ha ett lugnt läge i ett lättskött hem, och föredrar då hyresrätt istället för bostadsrätt. Det är bekvämt att kunna ringa någon som ordnar upp eventuella problem åt dig! Det första du då ska fundera över är vilken typ av lägenhet du vill ha. Är det en helt nybyggd och fräsch kan det vara bra, om du har lite tidsmarginal innan du ska flytta, att ha koll på byggena i staden där du vill bo.

Building site

Kanske föredrar du istället för de moderna, stilrena lägenheterna ett hem med personlighet och historia. I en lägenhet av den här typen tycker jag att du måste välja inredning efter stil på lägenheten. Självklart ser en modern lägenhet bäst ut i en modern stil, men jag tycker det är lättare att variera där. En lägenhet med lång historia kräver fingertoppskänsla för att ge det där intrycket som stannar kvar hos gästerna länge. Googla gärna på bilder från den tiden lägenheten byggdes för inspiration. Idag kommer många trender från förr tillbaka vilket gör det enkelt att hitta rätt inredning till lägenheten. Auktioner är ett annat bra tips. Läs gärna mer här hos mig för tips både för lägenheter och för hus. Lycka till!

(Visited 120 times, 1 visits today)

Comments are closed.