Skönhet och arkitektur

Det var alla hjärtans dag i helgen. Förra veckan när jag inne på Spelbutiken, på jakt efter en ny parfym, slog det mig att flaskorna verkligen är inspirerad av arkitekturen.
my new oril

Många parfymer verkar rikta sig till modemedvetna storstadstjejer som gillar att vara i farten. Det är ingen slump att de flesta parfymer verkar ha hittat inspiration i städernas stad, New York. Det finns gott om skyskrapor att inspireras av, och med de rena linjerna passar den perfekt även som miniatyr i handväskan.

Det här är är inget som skönhetsindustrin hymlar med utan snarare framhäver i deras kampanjer.
dyudyd
red door
ytyt

Parfym i sig har en lång historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Parfymflaskorna är i stort sett lika gamla som parfymen. Till en början var det rökelse eller pulver, men när den omvandlades till flytande form så kom den första designen av parfymflaskor. Parfym har länge enbart varit överklassen förunnat men, idag finns det billig parfymer på nätet som gör att alla kan lukta gott.
diduidud
Den moderna parfymen som vi skulle känna igen den idag utvecklades av den polska drottningen under 1300-talet. Hon lät ge en flaska till den franske kungen och resten är historia. Än idag anses Frankrike vara parfymindustrins huvudstad.
Det är intressant med parfym eftersom det är en produkt som använts i så många årtusenden. Lukterna försvinner men parfymflaskorna består. Designen och materialet har alltid varit viktiga. Parfym ska förvaras svalt, torrt och mörkt för att hålla doften länge. Parfym är nämligen en färskvara som luktar bäst när den är ny.
dyyduyd

(Visited 137 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *