Stilblandning kan vara lösningen

Shabby chic och begagnade möbler måste vara populärt just nu för jag ser jämnt folk som står på loppmarknader och gräver i lådorna efter någon lampa eller stol. Frågan är hur det ser ut hemma hos personerna? I ett hushåll är det ovanligt att bägge har samma smak så kanske blir det en stilblandning mellan second hand och 1700-tals-soffor? Denna stil kallas eklektisk. Art déco är ett exempel på eklektisk stil. Den uppstod egentligen som en reaktion mot massproducerade möbler genom att betona det dekorativa och hantverksmässiga. Samtidigt användes moderna material som aluminium, bakalit, krom och plast. Den var en hybrid mellan gammalt och nytt, en anakronism, om man så vill. Att köpa en art déco-lampa med bågar och klot har länge varit en dröm. Jag hittade Zmartas hemsida på nätet och skulle gärna prova att samla mina smålån till ett större lån med lägre månadskostnad, och på så sätt får råd att förverkliga min dröm.

Skyskrapor och drömmar

Med hjälp av Zmarta går det också att få billigare el- och försäkringsavtal, vilket gör att jag sparar ännu mera per månad. Det går även att låna pengar trots betalningsanmärkningar. Det är väldigt sbannt fixat man fyller bara i några uppgifter på nätet så jämförs sedan olika avtal med varandra. Sedan går det att byta leverantör direkt. Om jag lyckas få ner mina lånekostnader med Zmarta skulle jag gärna åka runt jorden för att besöka olika mästerverk. Exempel på art déco-arkitektur är till exempel inte svårt att finna. Två exempel är Chrysler building i New York och Edificio de viviendas La Equitativa i San Sebastian, Spanien.

Viktorianskt art-déco mönster

Arkitekturen blinkar åt samtiden

Genom att samla mina lån på Zmartas hemsida får jag möjlighet att besöka många arkitektoniska verk. Jag funderar även på att passa på att köpa en staty i art déco-stil vardagsrummet också? Art déco är en svulstig stil som konkurrerar med det ljusa och skandinaviska, vilket skapar en intressant och eklektisk stil i hemmet. Eftersom art déco-stilen är relativt djärv i former och färger gäller det dock att samla mod till sig för att anamma den. För att förverkliga mina planer måste jag ha en överblick över min ekonomi och slippa onödiga uppläggnings och aviavgifter, genom att använda Zmartas tjänster får jag pengar över till att göra det jag vill.

Art-déco mönster i svartvitt

(Visited 1 times, 1 visits today)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *